23 Mayıs 2012 Çarşamba

Rihanna - Umbrella


Neden illuminati prensesine değinmiyorsun diyen panpalarıma ithafen sağlam bir ifşa ile karşınızdayım canlarım. Öncelikle illuminati mensubu sözde sanatçıların genelinin, örgüte girişi itibari ile değişimlerini simgeleyen bir klipleri mevcut. Daha önceki 2 başlığımda bunların örneklerini sizlere sunmuştum. Britney Spears - Hold It Againts Me ve Lady Gaga - Bad Romance bahsı geçen ifşalardır. Ama bunlar bir yana Umbrella bir yana. Çünkü içeriğinde daha derin anlam taşıyan bir kliptir. Şarkının asıl işlediği konu Rihanna'nın , şeytan tarafından ele geçirilmesidir. Ama bazı zihniyetlerce şöyle algılanması " Çok sexy dans ediyor amına koyim yaaa " tepkisinde doğruluk payı var ama ağırlıklı olarak bizlere çağrıştırılmak istenen bu değil ki amına koyim.  Ağırlıklı olarak işlenen, Rihanna'nın şeytan tarafından ele geçirilmesinin klipteki işlenişinidir ve bu aşamaları sizlere bir bir açıklayacağım piçler. Şarkı sözlerinden de faydalanacağım haliyle.

Umbrella, " Good Girl Gone Bad " albümünün ilk parçasıdır. İkinci parçası ise ayrı bir başlığımı süsleyecek olan " Disturbia " parçasıdır. Albümün adı sizinde dikkatinizi çekmiştir. Albümün adı, klibin özeti niteliğinde bence. Çünkü Rihanna'nın değişiminin tüm evreleri  bu klipte gözlerimizin önüne seriliyor adeta.

 Az önce size belirttiğim başlıklardaki (  Britney Spears - Hold It Againts Me ve Lady Gaga - Bad Romance ) gibi bu klipte de Rihanna iyiliği, saflığı ve temizliği  temsil eden beyaz elbise ile karşımıza çıkıyor. Ama klibin akışında ve  büyük bir bölümünde kötülüğü temsil eden siyah bir elbiseye bürünüyor.


Bahsi geçen iyiliği, saflığı ve temizliği sembolize eden elbise.


Diğer sözünü ettiğim kötülüğü ve kirlenmişliği temsil eden siyah elbise.

Neyse piçler. Şarkımıza geçelim artık. Önceki ifşalarımda şarkı sözlerinin üzerinde fazla durmamıştım. Bu klibin ifşasında şarkı sözlerinden fazlasıyla yararlanacağız. Evet başlıyorum. Amına koyim tam başlayacağım sırada matkap sesiyle yankılandı kafamın içi. Gizli bir güç tarafından sabote ediliyorum piçler hehe. Neyse ciddiyete bürünüyorum ve başlıyorum.

Şarkıya Jay-Z abimiz giriyor öncelikle. Bildiğinizi umuyorumki Jay-Z zaten illuminati mensubu bir şahıs.


Buyrun kendisinin bu konu hakkındaki en bilindik capsi. İllaki görmüşsünüzdür.


Şarkıya şu sözler ile giriyor Jay-Z abimiz.

No clouds in my stones
Let it rain, I hydroplane in the bank
Coming down with the Dow Jones
When the clouds come we gone, we Rocafella
We fly higher than weather
And G5’s are better, You know me,
an anticipation, for precipitation. Stacked chips for the rainy day
Jay, Rain Man is back with little Ms. Sunshine
Rihanna where you at?


Şarkı sözlerinde geçen Rocafella bir müzik şirketidir. Şarkı sözlerinde kendisinden değil de genel olarak o şirketten bahsetmiştir. Jay, Rocafella şirketinin kurucularından biridir. Şirket, 1996 yılında New York'ta kurulmuştur. Şirketin sahibi Universal Music Group 'tur




Universal şirketinin bir amblemi.


Bu da bir diğer amblemi. Alttaki yazı Universal Studios olarakta karşımıza çıkabiliyor. Sonuçta aynı şirketin başka bir dalı. Farkına varmışsınızdır umarım illaki izlediğiniz bir filmde Universal Studios amblemi ile karşılaşmışsınızdır. 

Demek istediğim şu ki, Böylesine taşşşaklı ( 3 ş kullandım artık siz düşünün ne kadar taşaklı olduklarını hehe ) bir şirket, Rocafella adındaki tamamıyla illuminati mensuplarını barındıran bir şirketin sahibidir. Rockefeller ailesi de var tabiki işin içinde herneyse.

Ayrıca şarkı sözündeki " Rain Man " birçok şarkıda karşılaşılan bir göndermedir. Anlamını henüz tam olarak kavrayamasamda birçok şarkıda buna bir gönderme  yapılmakta. Kötülüğün simgesidir. Sadece birkaç sayfalık kısa bir araştırma yaptığımda bu göndermenin Baphomet'e ithaf edildiğini söyleyenler olduğunu farkettim. Ama henüz bu konu hakkında yorum yapamıyorum.


Görüntü itibari ile Rain Man'e böyle ithaf ediliyor.Ayrıca,  Chris Brown - Turn Up The Music klibinden bir görüntüdür bu.

Konunun dışına iyice çıktık amına koyim hehe. Yukarıda belirttiğim şarkı sözlerine tekrar bakalım biz.

No clouds in my stones
Let it rain, I hydroplane in the bank
Coming down with the Dow Jones
When the clouds come we gone, we Rocafella
We fly higher than weather
And G5’s are better, You know me,
an anticipation, for precipitation. Stacked chips for the rainy day
Jay, Rain Man is back with little Ms. Sunshine
Rihanna where you at?



Şarkı sözlerini kısım kısım inceleyelim.

" No clouds in my stones
Let it rain, I hydroplane in the bank
Coming down with the Dow Jones "

Burada sözü geçen " fırtına " ekonomi ve finans dünyası ile alakalı. Şarkı sözlerinde geçen Dow Jones, Amerika'nın önemli hisse senedi endekslerinden biridir. Bu sebeple bu sözler ekonomi ve finansı temsil ediyor.


Buyrun bahsettiğim endeks.

Sözlerde " Dow Jones düşüyor " diyerek ekonomik krize gönderme yapılmıştır. Şarkının tarihine bakcak olursak (2007) , dünya çapında atlatılmış olan ama hala bazı ülkeleri etkileyen ekonomik kriz, bizim deyimimizle " Ekonomik kriz bizi teğet geçti yeaaaa " bu klip tarafından bizlere haber edilmiş. "Ne kadar öngörüsü yüksek insanlar bunlar yeaa" diyen panpalarımın ağzına kürekle vururum. Amına koyim bariz ortada ki bir kesim tarafından planlı olarak oluşturulan bir kriz bu.


"We fly higher than weather
And G5’s are better, You know me "

Bu sözlerinde ise bize zarar gelmeyecek yani " daha yüksekten uçacağız " diyor Jay abimiz. Bir ayrıcalıktan bahsediyor. Ve "Biz" 'den kasıtı Rocafella şirketi oluyor. Yani bana soracak olursanız Rockefeller ve illuminati mensubu diğer elit kimseler bu ayrıcalıktan nasibini alıyor. G5, özel jet türüdür. Yani dünya kriz ile boğulurken lüks içinde yaşayacaklarını dile getiriyorlar. Öyle de oldu haliyle.


" an anticipation, for precipitation. Stacked chips for the rainy day "

Jay, o büyük kriz ( yağmur ) için bir bekleyişte olduğunu ve ona karşı hazırlıkta olduğunu söylüyor. Az önce de dediğim gibi olacaklarla ilgisi bir bilgisi varmış gibi konuşuyor. "Mış" ne amına koyim "mış" ne? Var tabiki bir bilgisi.


 " Jay, Rain Man is back with little Ms. Sunshine
Rihanna where you at? "

Jay, kendisini " Yağmur Adam " Rihanna'yı ise " Küçük Güneş (Işık) " olarak adlandırıyor. Bahsettiğim gibi Rain Man kötülüğün bir simgesi. Jay aksine, Rihanna iyi ve temiz bir kızdır. Jay ise kötülüğü temsil ediyor ve klipteki asıl taşıdığı nitelik şeytanın ta kendisidir. Rihanna'nın kendisine katılmasını istiyor. Klibin işleyişiyle bu durumu capslerle ve dahasıyla sizlere fazlasıyla açıklayacağım canlarım.


Şuana kadarki anlattıklarımın açıklaması, Eğer çok büyük bir kriz olsa bile ( oldu ) bundan elit kesim etkilenmeyecek. ( etkilenmedi ) Lüks içinde yaşamaya devam edecek.

Rihanna şarkıya girer.

" You have my heart
And we’ll never be worlds apart
May be in magazines
But you’ll still be my star
Baby cause in the dark
You can’t see shiny cars
And that’s when you need me there
With you I’ll always share "


Şarkıyı bu şekilde söylüyor. Yani bu şekilde derken siyah elbisesi ve Bülent Ersoy tırnakları ile hehe. Siyah elbisenin kötülüğü sembolize ettiğini söylemiştim sizlere. Şarkıyı Rihanna söylüyor ama aslında konuşan şeytandır. Rihanna'nın vücuduna giren şeytan, ona teklifte bulunuyor. Bu şarkı sözlerinde kısaca Rihanna'ya popülarite , lüks  ve zenginlik  sunuyor. Haliyle Rihanna'ya da cazip geliyor bu. Cazip gelmese şuan zirvede olabilirmiydi sizce ?

(Ella ella eh eh eh eh)
Under my umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(Ella ella eh eh eh eh eh eh)

Ella ella eh sizce akılda kalıcı hipnotik bir ritim gibi durmuyor mu? Şarkıyı dinlediğinizde farkında olmadan dilinize dolanıyor. Benim dolanmıştı amına koyim kendimden biliyorum hehe. 


" These fancy things, will never come in between
You’re part of my entity, here for Infinity
When the war has took it’s part
When the world has dealt it’s cards
If the hand is hard, together we’ll mend your heart "

Bu sözlerde ise önemli iki nokta var. Şeytan, Rihanna'ya " Varlığımın bir parçasısın " diyor. Bana sorarsanız aşkını ilan ediyor amına koyim hehe. Şaka bir yana bu sözcük sevgi sözcüğünden öte " sonsuzluk ve ölümsüzlük " gibi bir anlam taşımakta.



Bahsi geçen " Varlığımın bir parçasısın " sözünü söylerken Rihanna'nın yüzünde güller açıyor.

Bir diğer önemli nokta ise :

" When the war has took it’s part
When the world has dealt it’s cards "

Dünyayı yeniden düzenceleyecek korkunç bir olay öngörüyor. Kasvetli bir geçiştir. Bu şarkıda öngörülen şeyler cidden gerçekleşiyor piçler. Hatırlarsanız ekonomik krizin bahsi geçmişti. Ve kriz gerçekleşti.

Şarkının bu kısmı ise şeytanla, Rihanna'nın karşılıklı konuşmasıdır. Ses olarak bir fark göremezsiniz ama görüntülerin yer değiştirmesi ile anlayabilirsiniz.


Bu tarafta şeytan konuşuyor.


Bu tarafta ise Rihanna.

" You can run into my arms
It’s okay don’t be alarmed
Come into me
There’s no distance in between our love
So go on and let the rain pour
I’ll be all you need and more
Because "


Yine bölüm bölüm bu sözleride inceliyelim.



“You can run into my arms
It’s okay don’t be alarmed”


Benden korunma talep edebilirsin diyor şeytan.


Rihanna cevaplar :

“ Come into me ”

Bedenimin içinde gel bana sahip ol anlamı çıkıyor bu sözden.



Evet piçler şarkı sözlerinin incelenmesi bu kadar. Şimdi capsler ile bir inceleme yapalım.



Jay-Z klipte Rain Man ' ı temsil ediyor demiştik. Çevresindekilere bakın. Düşünceleri kontrol edilen 6 kadını temsil ediyor. 


Rihanna klibin başında baştan çıkartıcı giyiniş ve vahşi bir görünüm sergileyen uzun tırnaklar ile belirir. Baştan çıkartıcı görünmesinin bir sebebi var...


Baştan çıkartıcı o halinden sonra bir patlama meydana geliyor. Krom renkli bir sıvı Rihanna'ya doğru gelmektedir. Bunun temsili şeytanın, Rihanna'ya zorla sahip olmasıdır. Kibarlığın lüzumu yok bildiğiniz tecavüz işte amına koyim hehe.


Rihanna çeşitli savunma hareketleriyle bu krom renkli sıvıya karşı kendisi savunur. Üzerindeki elbiseye bakacak olursanız " Good Girl ( İyi Kız ) " modundadır kendisi.


Bu sahbeler devam ederken bu sıvı tarafından tam 6 kez vurulmuştur. Sembolik birşey mi sizce ? 666 gibi hı? Olabilir mi amına koyim size soruyorum piçler? Ses verin bari kendi kendime konuşuyormuş gibi hissettim hehe. 


Krom renkli sıvı ile kaplı çıplak Rihanna. Şeytan tarafından tamamen etkilenmiştir. " Good Girl " modundayken bu kirletilmeye uğraması tam anlamıyla tecavüz olarak nitelendirelebilir. Ki böyleyse eğer bu krom renkli sıvıda şeytanın spermidir. " Ne saçmalıyorsun amına koyim " demeyin bir mantık yürütün. 

Bundan sonraki birkaç capste Rihanna bu bahsı geçen sıvı ile kaplanmış haldedir. Alın göz banyosu yapın amına koyim hehe.








Ve evet bir üçgen beliriyor. Bu üçgenin buradaki oluş amacı, Rihanna'nın artık tamamen şeytanın etkisinin altına girdiğinin göstergesidir. Ayrıca pagan dininde üçgen , erkeklik sembolüdür. Şeytanın, kendisini zorla (tecavüz) elde ettiğini temsil eder.


Yukarıdaki caps ile aynı anlamı taşıyan farklı bir görüntü.



Bu görüntü sizlere birşey andırıyor mu ? Dur dur ben yinede göstereyim.


Tam anlamıyla baphometi ifade etmektedir. Ve yukarıdaki capsin anlamı ise Rihanna artık tamamen şeytana aittir. 


Öncelikle son capse geçmeden önce size birşey hatırlatmak için bu capsi verme gereği duydum. Son capse bakacak olursak Rihanna, Jay-Z 'nin yerini alıyor.


Rihanna artık tamamen değişmiştir. Saflığından ve temizliğinden hiçbir eser kalmamıştır. Üst düzey biri olmuştur. Çevresinde ise önceki capsteki gibi düşüncelerinin kontrol edildiği sembolize edilen 6 hödük var.

" It’s raining
Ooh baby it’s raining
Baby come into me
Come into me
It’s raining
Oh baby it’s raining "

" Ooh bebek " tepkisi açıkça yağmurdan bahsetmediğini ortaya koyuyor. Şeytanı içinde karşılamaya hazır beklemekte olduğunu belirtiyor prenses.


Evet piçler ifşamız buraya kadar. Kapsamlı bir araştırma oldu ve her zamanki gibi klipten sizlere anlamlı olan bolca caps sundum. Beğenmenizi umut ediyorum. Oldukça uğraş sarfettim. Ayrıca " şarkı sözlerine değin biraz  bre deyyus " diye tepki veren panpalarıma ithafen şarkı sözlerinin incelenmesini bol tuttum. Sözlerin tamamen çevirisini değil , çevirisinin tam manasını sizlere sundum. Çünkü Şarkı sözlerinde herşeyi açık olarak bizlere vermiyorlar. Bu şuna benziyor. Verilen hediye paketinin anca dış görünümünü görebiliyorsun. İçini açmadan, içinde olabilecekler hakkında belirgin bir fikre sahip olamıyorsun. Özlü sözümüzüde söyledikten sonra da bu başlıkta burada son bulur hehe.


Sağlıcakla kalın piçler.



Özet : Rihanna çıplak caps 

  yolla panpa demeniz yeterli hehe.




22 yorum:

  1. Herşey tamam da hehe diyosun ya orda bitiyorum amk.Biraz daha uzatsan hadi derim samimi olmaya çalışıyor falan da böyle hehe deyince aklıma at sikine konan kelebek geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Amk supersin devam et pampa da bazen eksik şeyler var doğal olarak ben ekliyim: şarkıda allah yok diyo.yani söyle: (nakaratta)'' umbrella ella ella eh eh...'' açıcak olursak: umbrel'LA ELLA' ella ..ibranicede la, no anlamına geliyo yani yok anlamında.la money= no money gibi.ella dediği de allah yani amk
    bide rain man'in lucifer anlamına geldiğini duymustum .

    YanıtlaSil
  3. cccsenbenimkinigorseydinccc was here

    sikici bi ifşa olmuş peşindeyim panpa.


    ancak senden ricam eminem reyizede değin biraz.

    YanıtlaSil
  4. sikici ve açıklayıcı olmuş panpa süper ve fevkaladesin

    YanıtlaSil
  5. takipteyim panpa iyi gidiyosun, hızlı yazıyosun
    bu hızla yazmaya devam et

    YanıtlaSil
  6. yine iyi bir klip ifşası olmuş panpa.illumunatinin presesi işte.

    YanıtlaSil
  7. şarkı sözlerinin ilk önce türkçe çevirisinin tamamını sonra da kendi çıkardığın anlamı yazarsan daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parça parça incelemek daha iyi panpa. Parça halinde incelerken, ayrıntıya daha fazla yer veriliyor. Ayrıca daha anlaşılır oluyor.

      Sil
  8. Sakın karanlıkta okumayın lan deli gibi etrafına bakıyo insan.

    YanıtlaSil
  9. panpa klip ifşaların çok güzel oluyo... bide hani rihanna bu şarkısında "under my umbrella ella ella eh eh eh" diyo ya ben de başka bir kaynaktan öğrendiğime göre o kısımda "under my umbrella allah ella eh eh eh" diyomuş buda "benim şemsiyemin altında allah yok" anlamına geliyomuş sen ne düşünüyorsun? panpa bide rihanna beyaz elbisesiyle o sıvıya vururken birden sıvıdan baphomet in kafası oluşuyormuş...

    YanıtlaSil
  10. Rain-man'dan kastı deccaldır. Deccalın yağmur yağdırma gücü olduğuna inanılır(inananın aq)o yüzden ona rain-man derler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen tam ben yazacaktım Rain Man deccaldir ondan daha kötü yaratık yoktur ki zaten bu illuminati ve bu yeni dünya düzeni onun gelişini temsil eder

      Sil
  11. Oha çok iyi amk korkuttun :D

    YanıtlaSil
  12. Guzel açıklamalar yerinde ve dogru Allah vardir ve tektir hz. Muhammed(s.a.v.)ALLAHIN Elcisidir Allah boyle pislige bulasipta milletimizin aklini karistiranlarin cezasini verecektir insallah...

    YanıtlaSil
  13. Oha amk nasıl uyuyon geceleri :D güzel yazmışın koçum.

    YanıtlaSil
  14. her zaman ki gibi döktürmüşsün muhtar.(inci üslubundan ötürü piç diyesim geliyor ama çok donanımlısın saygı duyuyom sana mk) nese demin sagonun yeni albümünü dinliyordum bu şarkının (Bugünün Elleri Boştu Ya Yarın) nakaratı enteresan geldi :

    Zor mu? Zor mu? Bu kadar da zor mu
    Kabullenmek, ya bosvermek, aldirmamak olur mu

    Burdan kaçacak delik arasam, yok ki
    Kiracak kafa arasan öyle çok ki
    Bugünün elleri bostu ya yarin

    İnceleyelim:illuminatinin bu yaptıklarını kabullenmek,boşvermek,aldırmamak olur mu diyor
    ayrıca (şu an eminem'in içinde bulunduğu durum) kaçacak delik arasan yok ki diyor kapana kısılmış kaçacak yer yok..ve onlardan nefret ediyor kafalarını kırmak istiyor , bugün bişey olmadı fakat yarın ne olur bilinmez diyor.. bi göz atsan çok minnettar kalacam

    değerli yorumların benim için çok önemli merakta bırakma...tmm amk hemen havaya girme..;)

    YanıtlaSil
  15. rihanna nın "what now" şarkı klibine deşifre yapacak mısın?

    YanıtlaSil
  16. İllusaçmalık en çok rihannanın "Pour it up" ve "Where have you been" Şarkısında var onları da analizlermisin.

    YanıtlaSil
  17. Bu işleri gereğinden fazla araştırıyorum fazla sorgulamamak gerekiyor ve rihannadan uzak durmak gerekiyor , kadinin hayranlarin navy diye bi birligi var bilen biler eger cok dinlerseniz farketmeden o birlige dahil oluyosunuz ve varligi kesin olmayan illuminati illetinin etkisi altina aldigi basit insanlardan oluyosunuz , arastirin görün ama inanmayin ! Poi

    YanıtlaSil
  18. Dikkat.
    Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th): evet bu email irtibata geçerseniz.

    YanıtlaSil