15 Haziran 2012 Cuma

Baskıcı Polis Dönemi & Kaos Ortamı

Konunun gidişatında Jay Z & Kanye West - No Church In The Wild şarkısının klip incelemesini de yapacağız canlarım.

Bazı başlıklarımda Yeni Dünya Düzeni'nden bahsetmiştim. Bloğumu takip ediyorsanız, illaki konu hakkında bir fikir sahibi olmuşluğunuz vardır. Eğer okumadıysanız 2012 [ Film İfşası ] başlığımda , Yeni Dünya Düzeni ile ilgili az çok bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu başlığımda da Yeni Dünya Düzeni'nin sağlanmasıyla ilgili biraz bilgi vereceğim canlarım.

Kaos ortamı dünya üzerindeki birçok ülkede şuan görülmekte. Temelinde ne olabilir hiç düşündünüz mü? Ben düşündüm biraz da kafa patlattım. Yeni bir düzen oluşturulmak isteniyor. Bu düzeni oluşturmak için mevcut düzenlerin bir şekilde yerinden sarsılması, ortadan kaldırılması gerekiyor. İç karışıklıklar bunun için büyük önem taşıyor. Gerekse "Arap Baharı" adı altında olan olaylar, gerekse ülkelerdeki iç çatışmalar.

"Arap Baharı ne amına koyim ? " tepkisini veren panpalarım var ise biraz açayım şunu. Bundan yaklaşık 50 yıl öncesinde Afrika'da sömürge halinde olan devletlerin, kurtarıcıları tarafından bağımsızlıklarını ilan etmelerinden sonra, "kurtarıcı" niteliğindeki kişilerin diktatör olarak ülkelerini yönetmelerine karşın halkın buna " yeter amına koyim " demesidir. Bu ülkelerin 50 yıl öncesinde bağımsızlıklarını ilan etmesi oldukça semboliktir. Çünkü bağımsız değillerdi. Yine sömürgelerdi, fakat askeri baskı yerine siyasal baskı altındalardı. Örnek vermek gerekirse, ülkelerinde bulunan petrollerin büyük bir bölümünü kendileri değil, sömürgesi oldukları devletin şirketleri tarafından çıkarılmaktaydı. E bu Arap Baharı'da aslında bakacak olursanız sömürgeci devletler tarafından halkın ateşlenmesi ile ortaya çıkmıştır. Çünkü baktılar ki dikdatörler, bu devletlerin çizdiği çizginin dışına çıkıyor ve isteklerini yerine getirmemeye başlıyorlar. Buna izin verecek halleri yok ya tabiki. Bu şekilde iç isyanlarla dikdatörler devrildi. Yerlerine yine bu "sömürgeci" devletlerin istedikleri kişiler başa geçecek. Bu şekilde incelersek kaos ortamı , elit masonik slogan olan " Kaostan Düzen Doğar " sözüne doğru bir anlam katıyor. Ama bu düzenin olumlu veya olumsuz olması , mevcut düzene ve yerine getirilmeyi düşünülen düzen için farklı anlamlar taşıyor. Şuan dünyaya getirilmek istenen Yeni Dünya Düzeni tam anlamıyla olumsuz bir nitelik taşıyor.

Londra olimpiyatları yakın bir süre içerisinde başlayacak. Tam olarak 27 Temmuz tarihinde.


Bu başlığımda sizlere vermiş olduğum capstir bu. 2012 Filminde, Londra Olimpiyatlarında olan karışıklıklar ve polisin ön planda gösterilmesi insanı kuşkulandırıyor.


Biraz kurcaladıktan sonra, Olimpiyatlar için büyük çapta polis tatbikatları yapılmaktaymış. Ne için bu kadar hazırlık ? Basit bir güvenlik önlemine benzemiyor bence.

Ülkemizden de bu şekilde örnekler verebilirim ama hiç gerekli bulmadım. Çünkü polisler birçok eylemi, şiddet ile bastırıyor hangi birini örnekleyebilirim ki. Öğretmenlerin yaptıkları eylemleri bile bu şekilde bastırıyorlar. Öğretmenlere karşı, jop ve biber gazı kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor. Sonuçta kendileri, terör örgütü propagandası veya yine bu şekilde ağır bastırılması gereken bir eylem yapmıyor. Sloganları da bu içerikte değil. " Orantısız güç "  yerine daha ılımlı davranabilirler. 

İlluminati mensubu şarkıcıların kliplerinde geleceğe yönelik ve mevcut zamanda oluşabilecek önemli olayları bizlerin gözleri önüne serdiklerini daha önce görmüştük. " Ben görmedim amına koyim " diyen panpalarım, Bu başlığımı gözden geçirsin. Bu başlığımdaki Umbrella klip ifşasında, "Ekonomik Kriz" seneler öncesinden bizlere haber ediliyor. 

Jay Z & Kanye West - No Church In The Wild klibine bir göz atalım.

Öncelikle, klip hakkında biraz bilgi vereyim. Nedeni belli olmayan bir sebepten ötürü halk, polisler ile çatışıyor. Nedeni , klipte belirtilmediği için olan olaylar hakkında bir şey söylemek çok zor. O yüzden klipte vurgulanmak istenen, baskıcı polis dönemi oluyor. Şiddet sahneleri fazla abartılmış. Medya, " Polis Devleti " kavramını normalleştirmek için bir girişimde bulunmuş açıkçası. 

Klibimize geçelim artık canlarım.


Yaptığım açıklamada bahsettiğim gibi,  isyancılar belli bir nedene sahip olmadan fazlasıyla saldırgan olarak tasvir edilmiş.


Bana soracak olursanız, polislerin uyguladığı şiddeti haklı çıkartmak amaçlanmış klipte. Çünkü klipte, isyancılar tarafından başlatılan anlamsız bir şiddet gösteriliyor bizlere. Eğer isyancıların saldırganlığının kaynağı, bir hikaye niteliğinde bizlere gösterilseydi durum daha başka açıklabilirdi.


Şiddet sahneleri böyle sürüyor.


Bir polis, eylemcinin ayaklarını yerden kesiyor ve düşmesine sebep oluyor. Kaldırajdaki diğer iki polis ise gülerek ve aşağılayarak bu sahneyi izliyor.


Göz yaşartıcı burada çok abartılı bir şekilde eylemciye sıkılıyor. Dediğim gibi şiddet sahneleri çok aşırı abartılmış.


Adam, jop tarafından kafasına darbe alarak yere yığılır. Polislerin bu görüntüdeki heybetli tasvirine göre, polis baskını yüceltiliyor. 


Yukarıdaki capste vurgulayarak yaptığım açıklamaya bakın canlarım. O sahneden sonra bu heykel gösteriliyor. 


Heykelin tamamı bu şekildedir. Yunan mitolojisinde bu eser, ezoterik anlamda aydınlanma elde etmek için insanın, " alt hayvan " cinayetini temsil eder. Yani, isyan kitlelerine " alt hayvan " göndermesi yapılıyor bu klipte.

Ayrıca heykeller hakkında bilgi vereyim sizlere canlarım. Genellikle büyük şehirlerde bulunan anıtlar ve heykeller  sembolizm, mitoloji ve felsefe içerir. Bu anıtlar çoğunlukla dünyanın elit insanları ve gizli dernekler tarafından aşılanmış durumda. Yani bu açıklamaya göre, o sahnelerden sonra bu heykelin gösterilmesi, elitlerin onayını almış bir isyan olduğunu belirtmektedir bizlere. Sonuç olarak, masonik bir slogan olan " Kaostan düzen doğar " 'a vurgu yapılıyor.


Klipte gece olur. Flaş ışıklar eğlenceyi temsil ediyor. Çünkü , kulüplerde ve partilerde en çok kullanılan aksesuarlardan biridir. Gençlere, bu isyanların bir eğlence ve zevk içeren bir şey olduğu vurgulanıyor. En azından bilinçaltına bu şekilde işlenmesine sebep oluyor. Tam anlamıyla bilişsel çelişkidir bunun açıklaması. 

Rahatsız edici görütünler ile çevrilmiş bir klip. Bana soracak olursanız , gençlerin bilinçaltına bir takım şeyleri yüklemek amacı güdülmüş klipte. Buna ek olarak polislerin şiddete eğilimi ve baskıcı hareketleri de cabasıdır. Orantısız güç her daim kullanılmakta klipte. Medyanın, " polis devleti "
kavramını normalleştirmesi de bariz bir şekilde ortada.

Buyrun Klip

Ayrıca bahsettiklerimden yanlış bir anlam çıkmasın. Polis karşıtı biri değilim. Polislerimizin işi zor haliyle. Bin bir kişi ile uğraşıyorlar gün içerisinde. Benim karşıt olduğum tek şey, "orantısız güç kullanımı". Heleki bu masum kişilere uygulanmışsa.


Sağlıcakla kalın canlarım.
























5 yorum:

  1. Güzel anlatım panpa. Ama dediğin gibi bir hikaye niteliğinde olsaydı, çok daha farklı olurdu. Bence bu klibin farklı açılardan tekrardan araştırılması gerekebilir.

    YanıtlaSil
  2. Panpa bi de EA ve Funcom'un yeni online oyunu The Secret World'e bak istersen

    YanıtlaSil
  3. iyiymiş panpa fena değil


    kurt cobain istiyoruz

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir tespit, Allah razı olsun, devamını bekleriz.

    YanıtlaSil
  5. Bunlar mı masum? Sen bir gerizekalısın

    YanıtlaSil