26 Nisan 2012 Perşembe

Jay-Z - On to the next one

Klip ilk izlenimde çok masum görünüyor çünkü abartılı ayrıntılara yer verilmiyor. Sembolik birkaç sahne ve bir gönderme yapılmaktadır. Bu ifşamız bu yüzden biraz kısa sürecektir.Belirtmek istiyorumki bu ifşa diğerlerinden farklı. Korkabileceğinizi düşünüyorsanız okumamanızı öneririm. Lafı fazla uzatmadan başlıyorum ifşamıza. Bazı sembollerin anlamlarını verdiğim caps ile birlikte sizlere belirticem. Evet piçler başlıyoruz.


Jay-Z'nin kafasını çevreleyen halkaya dikkat etmenizi istiyorum. Ve halkanın içinde bulunduğu simetrik konumu. Bu halkaya "halo" ismi veriliyor.


Öncelikle bir bilgi vermem gerekiyor açıklama yapmadan önce. Satanist akımları içerisinde kilisesi, yazılı törenleri, bayram günleri, din adamları olan organize bir din sayılan tek akım "LaVeyan Satanizm"dir. Birazdan işimize yarayacak bu terim.

2 resim arasındaki 7 farkı bulun hehe. Simetriye bakacak olursanız tamı tamına aynı. Şimdi bu kim ve ne alaka amına koyim demişsinizdir. Hemen açıklama yapalım. Şeytan kilisesi tarafından kullanılan tema göz önüne alındığında bu "halo" uğursuz bir anlam kazanıyor. 


Bir caps daha. Ayrıca eline dikkat edin. Söylediği şarkı tarzının rock ile ilgisi yok. E amına koyim ülkücü olma ihtimalide olmadığına göre baphometi temsil ediyor bu hareketi.


Öncelikle insan kafatası gizli tarikatlar için daima büyük önem taşımıştır. Tapınak Şövalyelerine yeni katılan üyelere yemin sırasında bir kafatasının içine şarap doldurulup içiltilirdi. Bu şarap oldukça acıydı. Acı tat ölümü simgelerdi.


Hala üst düzey masonların bulunduğu ayinlerde bu şekildeki kadehlerden şarap içilir. 


Klibimizde böyle bir sahne mevcut. Ayinlerde içilen kanı sembolize etmektedir.


Klibimizde böyle 2 sahne mevcut. Bu görüntülerin ifşası için aşağıdaki capsimize bakıyoruz.


Heath Ledger ve Brandon Lee film çekimleri sırasında hayatlarını kaybetmişlerdir. Heath Ledger'ın ölümü beni cidden üzmüştü piçler. Avatarımdan da farketmişsinizdir hayranıydım kendisinin. Herneyse konuyu kişiselleştirmeden ifşamıza devam ediyorum. 

Klipte sürekli ayin içeriklerinden bahsedildi farketmiş olmanız gerekiyor. Bu iki sanatçının ritüel kurbanı olduğu söylenebilir mi o halde ? Bence tam anlamıyla öyle. Orospu çocukları övünürmüşçesine bunu gözümüze sokuyor.


Klipte bu sahne sürekli önümüze çıkyor. Daha önceki ifşa ettiğim kliplerdeki gibi burda da Baphomet sembolize ediliyor. Buyrun Baphometin tasviri


Evet piçler klibimizin ifşası bu kadar.

Buyrun Klip . Klip demeye dilim varmıyor resmen ayin amına koyim. 

Ayin pardon klip 23 milyon kez izlenmiş.

Değinmek istediğim birkaç şey var. Bazı ifşalarımda eleştiriler aldım. Tespit ettiklerim güzel ama açıklamalarında araştırma yapmadan özensizce davranıyormuşum. Bu ifşadaki ayrıntıların diğer açıkları kapatması dileğiyle panpalarım sağlıcakla kalın.













2 yorum:

  1. Şarkıyı çok seviyodum ama ayin pardon klip ürküttü.

    YanıtlaSil
  2. Kanki ben cccsenbenimkinigörseydinccc eski takipçilerindenim ve senden bi ricam var


    2PAC

    YanıtlaSil