22 Nisan 2012 Pazar

Subliminal Mesaj ve Farkındalık

Adında hayır yok dimi taşaksızlar. Haliyle kendisinde de hayır yok. Zaten bunların elinden çıkan şeylerin nesinden hayır bekleyebilirsinki? Birçok klipte hatta filmlerde hatta ve hatta reklamlarda kullanılan çok etkileyici bir teknik bu. Altını çize çize söylüyorum tekrardan piçler " etkileyici " çünkü cidden bilinçaltımızı etkiliyor. Birkaç saliselik bir görüntünün bizde bırakacağı etki tahmin edilemeyecek boyutta malesef. Davranışlarımızı, yönelimlerimizi, isteklerimizi değiştirecek düzeyde. .Belkide televizyondaki şu kahrolası dakikalarca süren bitmek bilmeyen reklam trafiğindeki reklamların bazılarında bile bulunan ama bizim malesef farkına varamadan izlememiz bize pek zarar vermez. "1 değil 2 değil 3 değil 4 değil 5 değil pardon 5  kavanoz bal, 98 değil 99 değil 101 değil 102 değil 100 lira!bir11! " diye reklam mı olurmuş amk hehe. Ama bu teknik kötü ellere geçince ve bunu kullanan şeytani insanların bizlere ne gibi şeyleri empoze etmek istediklerini düşünmek oldukça ürkütücü oluyor. Ve bunu önlemek için elimizden birşey gelmiyor malesef.

Kitleyi yönlendirmek için öncelikle bilinçaltını ele geçirmek gerekiyor. Bunu zamanında yaptılar ve hala yapmaktalar. Çizgi filmler çok mu masum ? Çocuklar günde saatlerce çizgi film izliyor. En ufak bir subliminal mesajın onları nasıl etkileyeceği ortada. Size birkaç örnek sunayım.













Bunlar malesef sadece farkedilebilenler. Farkedilemeyen yüzlercesi hatta binlercesi olabilir yani korkunç bir rakam. Ve bunları sadece çizgi filmlerle de yapmıyorlar. Birçok oyunda subliminal mesaj olmasa bile illuminati ile ilgili sembollere rastlayabiliyoruz. Artık bu hiç zor olmuyor çünkü sürekli kendilerini ifşa ediyorlar. 

Konumuza dönmek gerekirse kitleyi etkileyebilmek için hertürlü yolu ele almış durumdalar. Çocukları etkilemek için çizgi filmler, daha büyük yaş grupları için klipler ve filmler. Bunlardan önemlisi medya da onların kontrolü altında. Adını az da olsa duymuşsunuzdur Rupert Murdoch adlı bir medya patronu bulunmakta ve kendisinin birçok ülkede yayın kuruluşları mevcut. Bir ülkedeki kitleyi etkilemenin en önemli yolu o ülkenin medyasını ele geçirmektir. İnsanlara görmesini ve bilmesini istedikleri şeyleri sunuyorlar. Fazlasını insanlar öğrenirse biliyorlarki şuanki gibi farkındalığı çürümüş bir toplum olmucak ve bu toplum bu kadar duyarsızlaşmıcak. Şuan normal olmayan birçok olaya normal gözüyle bakılmasının başlıca nedeni budur. Bu da mümükün olabilecek en kötü vaziyettir. Kimse hiçbirşeye ses çıkarmıyorsa o toplumda bir sorun vardır ve bu toplum her şekilde yönlendirilebilir. 

Kliplere dönelim. Özellikle Lady Gaga ve Rihanna'nın kullandığı bir teknik. En azından bir kez bile olsa kliplerine rastlamışsınızdır. Klibin bazı kısımlarında görüntüler oldukça hızlı geçmektedir ve o sırada hiçbir görüntüyü slowmotion yapılmadığı sürece anlamak mümkün değildir. Biz bu görüntülerin farkına varamadığımız için bilinçaltımız bu görüntüleri algılıyor ve bu görüntüler bizi etkiliyor. Nasıl etkileniyoruz diye sorduğunuzu duyar gibiyim hemen açıklayım onuda. Hangi amaçla, kimin tarafından kullanıldığına göre değişiyor bu. İsteklerimiz, davranışlarımız, eğilimlerimiz, düşüncelerimiz ve bunlar gibi birçoğu. Lady Gaga eşcinselliğin savunucularından en önde bayrak tutan bir kevaşe olduğu için onun kliplerindeki subliminal mesajlar genellikle cinsellikle ilgili olması düşüncesindeyim. Üzgünüm ama onun kliplerini izleyen panpalarım kısa bir süre içinde ibne olucaksınız :-) . Şaka bir yana cidden klip içerikleri bu yönde. Bende sizinle birlikte bu mesajların nasıl olduğunu öğrenicem. Klip ifşalarını slowmotion programları kullanarak yapma düşüncesindeyim. O yüzden Lady Gaga ve Rihanna kliplerinin ifşaları biraz zaman alıcak gibi. Ama beklemeye değecek olduğundan eminim piçler esen kalın.

Özet: Sublimi... Oku işte sikerim belanı ben yazarken üşeniyormuyum piç. Neyse sakinim gözlerinize kuvvet.





2 yorum:

  1. bilader emeğin için sağol bütün paylaşımlarını okumayı düşünüyorum bunların hepsini sen fark ettiysen sendeki zeka inanılmaz daha önceki yorumlardada söyledim mutlaka medyadan bunu söyle

    YanıtlaSil
  2. Ben senin bildiğinin 10 katını biliyorum. Eğer bilgi veriyorsanız bunu edebinizle yapin kimse senin kufurlerine maruz kalmak zorunda değil. Kimse seni takmiy bu şekilde bunu bil

    YanıtlaSil