24 Nisan 2012 Salı

Katy Perry & Kanye West - E.T [ Editlendi ]

Editlediğim bölüm en aşağıdadır piçler. 

Ömer Çelakıl yine iş başında piçler hehe. Bu klipte, ifşa ettiğim Dirty Dancer, Born This Way kliplerindeki gibi uzaylı silüetleri mevcut ama subliminal mesaj niteliğinde değil. Çünkü klibin büyük bir bölümü zaten uzaylılarla ilgili. "Nasıl ya tamamı değilde, sadece büyük bir kısmı mı?" diyen panpalarımı duyar gibi oldum. Aynen öyle çünkü klibin bir bölümü " anuket " üzerine kurulu. Aduket diye okuyanlarında ayrıca amına koyim ben. Subliminal mesaj içerikleri ise genellikle cinsellik üzerine kurulu ama çok derin anlamları var. Diğer kliplerde olduğu gibi belirgin bir sikiş yok. Sikiş var ama hayvanlar tarafından yapılan  bir sikiş var. Klip belgesel niteliğinde. Bu arada görüntü kalitesi biraz düşük haliyle kullandığım slow motion programından kaynaklanıyor. Klibin normal halinden 10 kat daha yavaş izliyorum haliyle böyle olmasıda normal. Capslerin altına her zamanki gibi açıklama eklemekten çekinmeyeceğim için sıkıntı olacağını pek sanmıyorum.

Sizlere klibin bir bölümü "anuket" üzerine kurulu demiştim. Sizleri yormamak için ufak bir araştırma yapıp bazı bilgiler verme gereği duydum. Anuket sizinde tahminleriniz gibi bir Mısır tanrıçasıdır. Kutsal hayvanı ceylandır. Şu şekilde resmedilir :


Dikkat çeken en belirgin özellik kafasındaki tacıdır. Bu bilgiler klibin akışında çok işimize yarayacak. Özellikle kutsal hayvanının ceylan olmasını unutmayın sınavda sorucam hehe.

 Neyse lafı çok uzattık ama klip öncesi vermem gerekenleri sizlere verdim. Şöyle birşey de eklemek istiyorum. Bazı subliminal mesajların yorumlanması bu klipte çok güç. Sizde bu mesajların sizlere çağrıştırdıklarını, başlığın alt kısmına yorumlarsanız çok faydalı olucağundan eminim. Arkanıza yaslanın yine bol capsli bir ifşa olucak. Başlıyoruz sayın piçler.



Şeytan silüeti beliriyor.


Uzay mekiği göz şeklinde.


Kanye West'in elinden böyle birşey çıkıyor. Yaklaşık 1 saniyeliğine görünüyor.



Sizlere yaptığım açıklamada bahsettiğim gibi burada silüetler apaçık ortada. Klibi normal hızda izlediğimizde farkına varabileceğimiz bir görüntü.


  " Ne baktın yarram ? " diyesi geliyor insanın.


Evet ilk subliminal mesajımız yani hızlı geçen görüntülerden biri. DNA ile nasıl bir mesaj verdiği açıklanabilecek birşey değil malesef. Bu klipteki subliminal mesajları apaçık görsek bile bazıları hakkında yorum yapamıyorum o yüzden derin anlamlar var diye belirtmiştim açıklamamda.


Hızlı geçen görüntüler devam ediyor. 


Bu görüntünün ne olduğunu tam çözemedim. Ama bu da hızlı geçen görüntülerin arasında mevcut.


Bu piç yine beliriyor.


Katy Perry klibe giriş yapıyor ama bu dudaklar size neyi çağrıştırıyor ? Dudak diye geçmeyin amına koyim burada bile subliminal mesaj var. Hızlı geçen bir görüntü ve o sırada geçerken bunun dudak olduğunun farkına varmıyorsunuz. Yani bu görüntünün ilk çağrıştırdığı vajinadır. Vajina ne amına koyim bildiğin am hehe.


Kliplerin olmazsa olmazı. Açıklamaya gerek kalmamıştır heralde.


Hızlı geçen bir görüntü yakaladım yine ama çok belirsiz. 


Anuketten bahsetmiştim sizlere. Katy'nin kostümü şuan tamamen onu sembolize etmektedir. 


Yine göz beliriyor.


Hızlı şekilde görüntüler geçmeye başlıyor yine. Buzulların erimesi görünüyor burada. Ne görünüyor amına koyim görünmüyor malesef görüntü kalitesi yüzünden.


Belgesel diye boşuna demedik dimi papağanın klipte işi ne. Ama bu da hızlı geçen görüntüler arasında.


"Masonik Semboller" adındaki başlığımda size "reptilian"lardan bahsetmiştim. Katy'nin gözlerinin bu şekli almasının sebebi onunla alakalıdır.


Bir başka anuket kostümüyle. Ayrıca gözlerinin uzaktan görünüşü. 


Hızlı görüntüler geçmeye başlıyor yine. Bomba patlıyor tam net görünmesede. Bu subliminal mesajın şiddet içerikli olduğu ortada fazlasıyla.


Hızlı görüntüler devam ediyor bu kez de karşımıza kaplan çıkıyor.


Hızlı görüntüler hala devam ediyor. Yaban domuzu beliriyor.


Hızlı görüntülerin arasında yine şiddet içerikli bir subliminal mesaj. Bomba patlıyor yine.


Yine bahsettiğim reptilian ırkının temsili olan gözler çıkıyor karşımıza.


Yine yine yine ve yine hızlı görüntüler girmeye başlıyor. Belgeselden kastım bu. Ama avlanan hayvan bahsettiğim gibi anuketin kutsal hayvanı olan ceylan. Onunla bir ilgisi var görüntünün. 


Kaldıraja yine göz giriyor bu sahneden sonra. Sanırım ceylanın uğradığı saldırıya karşı bir tepki oluyor Katy ablamızdan.


Tahminlerimin doğruluğunu bu capsle kanıtlamış oldum. Yine ceylan avlanıyor. Bu görüntüler hızlı halde geçiyor.


Hızlı görüntüler arasında yine ceylan beliriyor.


Ölü ceylan görünüyor. Siktiğimin klibinin uzaylılar ile ilgisi kalmadı farkındaysanız. Klip tamamen anuket üzerine döndü.


Katy'nin içine pikaçu kaçmış piçler hehe. Hristiyanlar için uğursuz olan 13 rakamı Katy ablamızın gözlerinde beliriyor.


Yine hızlı geçen görüntüler başlıyor. Burada bitkiler büyüyor.


Burada cinsel içerikli bir subliminal mesaj mevcut.


Bu kirazları ne zaman görsem ağzım sulanıyor amına koyim. Cidden etkili bir subliminal mesaj hehe.


Yine ceylan beliriyor. Bu klibi National Geographic Wild  kanalında yayınlasalar kimse bu ne amına koyim diye şaşırmaz hehe. 


Solucanlar. Hızlı görüntüler geçmeye bu akışta devam ediyor.


Kuşlar beliriyor.


Yeni doğmuş kanlı bebek ? Subliminal mesaj olarak bilinçaltımıza ne şekilde etki ediyor bir fikrim yok ama büyük bir etkisi olduğu kesin.


Cinsel içerikli subliminal mesajlar başlıyor. Bir çift öpüşüyor. 


Hayvanlarında özeli kalmadı amına koyim. Hızlı görüntüler devam ediyor.


Son subliminal mesajımız ağaçlık boş bir alan. Böyle görüntü kalitesininde amına koyim.


Klibin son sahnesine yaklaşırken Katy, uzaylıyla öpüşüyor ve sonrasında bacakları ceylan bacaklarına dönüşüyor. Gözümüze sokarcasına bize gösteriliyor. 


Klibin son sahnesi. Katy'nin götüne bakmayı keserseniz , bacaklarının ceylan bacağı olduğunu farkediceksiniz piçler hehe. Son olarak beraber ışığa doğru yürüyorlar.

Klip Buyrun

Şuana kadar izlediğim en garip kliplerden biri. Çünkü normal hızda izlenince pek birşey farkedilmiyor. Subliminal mesaj bolluğundan dolayı. Ama subliminal mesajları da apaçık görmemize rağmen mantık yürütsekte çok yönlü anlamlar çıkıyor. Doğruluğundan kendimce emin olmadığım şeyleri sizlere belirtmek istemediğim için bu yüzden yorum yapmadım birçok subliminal mesaja. Yukarıdaki açıklamamda belirttiğim gibi subliminal mesaj içerikli görüntülerin sizlere çağrıştırdıklarını başlık altında yorumlarsanız iyi olur. Şimdilik bu kadar piçler ifşaların devamı için takipte kalın, sağlıcakla kalın.


EDİT :

Piçler klibi tekrar tekrar inceledikten sonra klibin iki yönlü olabileceğini farkettim. Hemen Capsler ile ikinci anlamına geçelim.


Klibin başında, en sonda dirilecek olan uzaylı görünümlü ( neden görünümlü dediğimi klibin akışında anlıcaksınız piçler )

Klibin akışında geçen olaylara ( bombaların patlaması vb. ) tepki olarak :


Elleri hareket ediyor.


Verdiği tepki artıyor.


Verdiği tepki iyice artıyor ve ayaklarıda hareket ediyor.


Bunların üzerine şeytan silüetinin belirdiği yerde hareketlenmeler oluşuyor.


Katy ablamız oraya temas ederek şeytanı diriltiyor. Şeytan nerden çıktı amına koyim. Diye tepki vermeniz normal hemen anlatayım. Klibin başındaki capsi hatırlayın. Bu ışık saçan bölgesinde şeytan silüeti belirmişti. Yani bu dirilen beden onu temsil ediyor.


Işıklar saçarak ayaklanıyor.


Katy ablamız hızlı geçen sex içerikli görüntülerden sonra azıyor ve şeytana yapışıyor.


Ve şeytan hayat buluyor.


El ele tutuşup ışığa doğru yol alıyorlar ve klibimiz burada son buluyor.


Özet : Katy çok ateşli lan.





12 yorum:

  1. panpa bu konuda yardım edebilirim.

    YanıtlaSil
  2. helal panpa devam, inci den selamlar

    YanıtlaSil
  3. doğru tespitler panpa devam et.

    YanıtlaSil
  4. michael sikkofield terk...

    YanıtlaSil
  5. doğum ve ölüm insan bilicine etki eden en önemli iki olay.yeni doğan kanlı bebek doğumu temsil eder

    YanıtlaSil
  6. devam et panpa takipteyiz

    YanıtlaSil
  7. sikko özentisi diyen mallar.bütün siyasiler birbirinin taklitidir bi düşünün.!

    YanıtlaSil
  8. papağanın işi ne diye soruyorsan ilk koyduğun resme sonra papağana dikkatlice bak derim

    YanıtlaSil
  9. Panpa bence katy'nin gözlerinde uğursuz rakam olan 13 için de biraz kasmışsın.
    Onun yerine Anuket'i temsil eden ceylanın öldürülmesinden sonra katy'nin gözlerinin dolması gibi geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panpa çok iyimser gördüm seni. Sade halde 13 yazmıyor orada tabiki. Graff tarzı bir yazım şekli var. Dikkatli bakmanı öneririm.

      Sil
  10. ya bırakın bu işleri adamlar google'a mason sembolleri yazıp klibe koymuşlar millet konuşup dursun diye. siz de uğraşıp duruyonuz. bu adam da onların reklamını yapıyo işte farkında olmadan.

    YanıtlaSil
  11. Katy nin ayakları Baphometin ayaklarına benziyor sanki ceylan değil de

    YanıtlaSil